Leta i den här bloggen

onsdag 6 juni 2012

Blommor av silkespapper

När jag hämtade lillpingvinen på dagis i tisdags hade de dekorerat med stora vackra pappersblommor och jag blev såklart nyfiken på hur man gör. En av pedagogerna satt då med några barn och höll på så jag fick en snabb beskrivning muntligen. Väldigt finurligt måste jag säga.

Det behövs 7 lager med silkespapper som läggs ovanpå varandra. Jag har använt mig av stora silkespapper som jag delade på mitten.

De viks sedan precis som när man viker smällkarameller, fram och tillbaka från kortsidan, och häftas ihop på mitten.


Sedan vecklar man upp ett lager i taget in mot mittenDet är viktigt att dra in ytterkanterna så långt in mot mittpunkten som möjligt för att få en sammanhängande blomma.Efter att ha gjort en blomma började jag fundera på hur man kunde utveckla den. Jag tog ett vitt silkespapper och stämplade med brevstämpel över hela pappret och åstadkom ett vackert mönster. Därefter tog jag och delade pappret i lite mindre bitar.Experimentet blev lyckat och då funderade jag på att göra ännu mindre blomma. Jag tog ett ljusrosa silkespapper och svart stazon-dyna. Sen klippte jag till arken att innefatta en stämpelomgång/bit - ca 10x15 cm - och formade blomman som nu med en diameter på 8 cm är liten nog att funka som dekoration på layouter. Silkespappret jag använt är syrafritt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar