Leta i den här bloggen

lördag 28 april 2012

Kort till 18-åring

Min kära systerdotter fyllde 18 år igår. Det är stort! Eftersom det var hon, ville jag göra ett extra fint kort. Då passar det bäst med en lite mer "avancerad" vikning. Standardvikning på mitten kändes inte tillräckligt speciellt. Det gick nåt försök men till slut fick jag till det. Jag ville använda vackra men inte för sockersöta papper och hade en stämpel som passade perfekt. Överlappningen är en utstansad doliy som jag delat på mitten. Jag ritade konturena av en hel doily på det enfärgade pappret som jag klippte ut för grattishälsningen.


Kort till min farmor

Som ni kanske såg på min LO om mig själv så fyllde jag 40 år i börja av april. Samma dag fyllde min farmor 90 år. Då hon inte ville ha så mycket uppvaktning köpte jag och min syster en bukett blommor och så gjorde jag ett kort. Ett enkelt avskalat kort anpassat till henne.


OBS! Bandet är inte svart utan mörkgrönt.

Kalaskort

Förra helgen var småpingvinerna på 3 kalas. Varsitt på lördagen och ett för storpingvinen på söndagen. Så lördagsmorgonen ägnades åt att göra kort till kompisarna. Jag är stolt över hur duktiga de börjar bli. Det enda jag gjort är själva stämplingen. Storpingvinen har färglagt alltihop själv.


söndag 8 april 2012

Scraplagrets cybercrop - utmaning 8

Utmaning nr 8 - inspireras av loggans färger. Krav: använd färgerna i scraplagrets logga med huvudbetoning på grönt och vitt samt ha ett utklippt motiv från ett mönstrat papper. Jag har altrat en tändsticksask - en sån där stor trekantig. Den stora gröna blomman befann sig nästan mitt på pappret men den skrek använd mig så jag slaktade mer eller mindre det pappret.

Scraplagrets cybercrop - utmaning 6 Bingo

 Utmaning nr 6, en bingo utmaning. Min diagonala rad var Nånting gult, nånting grönt, knappar och nånting lila.

Min vision var att göra en riktig färg-explosion, vilket jag tycker jag lyckats med. Det blev ett färgglatt Z-kort med påskmotiv.

Scraplagrets cybercrop - utmaning 5 teknik

Utmaning 5 är en teknikutmaning. Kraven var att ha minst 5 mönstrade papper/cardstock lager-på-lager samt att mista. Mina 5 lager återfinns i "skylten" under fotot och jag har använt egengjord glimmermist med distress refill tattered rose som färgbas. LO:n handlar om mna tankar kring det här med att fylla 40.

Scraplagrets cybercrop - utmaning 4

I den fjärde utmaningen skulle vi inspireras av påsken och alter var tillåtet. Så jag har altrat denna ullväska. Den tydliga inspirationen i mitt fall var påskfjädrar, gula sådana. Jag har stansat ut den stora blomman och bladen i dekorgummi med hjälp av min Epic 6. Överst en vanlig tygblomma som fyller ut mitten av den lila blomman. Klassiska vårfärger rakt igenom.

Scraplagrets cybercrop utmaning 2 - kortskiss

Utmaning 2 var en kortskiss. Jag har tolkat skissen lite spegelvänt och använt en av mina favorit-textstämplar. Textremsan är från början vit men färgad med Distress pad Broken China.

Scraplagrets cybercrop - utmaning 1

En utmaning att inspireras av en LO och köra med kvadrater. Utmaningen heter Hip to be Square och min twist på det hela blev att lägga till ett bi - Hip to be(e) square.

Jag har använt färger som inte direkt gifter sig med varandra. Därför fläskade jag på med massor av deep green chlak runt ytterkanterna för att binda ihop dem mer.

onsdag 4 april 2012

födelsedagskort

Min syster och systerson fyller år dagarna efter varandra. Så därför fick de sina kort samtidigt. Till systersonen som fyllde 15 och önskade sig pengar blev det naturligt att göra ett plånbokskort. Det stängs genom att en lite flärp sticks ner i en skuren skåra i kortet. Enkelt utanpå och personlig hälsning inuti.

Min syster är den bästa syster man kan ha och vi står varandra väldigt nära. Därför använde jag uttrycket Always my sister - Forever my friend på hennes kort. För det passar så bra.