Leta i den här bloggen

måndag 27 september 2010

10 julkort till skolgårdsfest

Det ska bli skolgårdsfest på storpingvinens skola. Där kommer finnas diverse bodar där det ska säljas sånt som skänkts av oss vuxna. Ja förutom det klassiska bakandet (chokladbröd och tigerkaka) bidrar den här mamman med några handgjorda julkort. 10 st, närmare bestämt. Så detta har jag bland annat pysslat med i helgen - jämte matlagning, scoutgudstjänst med familjedag, fotbollsskola och några maskiner tvätt.





1) Enkelt kort med embossade tomtar på rad (funny minis - panduro)

2) Härliga svenskdesignade julpapper, det ena har jag klippt ut julgranskulorna ifrån, samt en 3D-sticker och lite bling.

3) Motivet är diskret stämplat ton-i-ton på det underbara snöflingemönstrade pappret.

4) Fokus på min nyinköpta stämpel från Inkido

5) Järneksbäret har bytts mot en julkula ( stämpel från Anitas) Några metallkulor charms ger tyngd åt det här kortet.

6) Mycket enkelt julkort med det fina hjärtat i fokus. Visst kan julen vara mer än mörkgrön!

7) Återigen det fina snöflingemönstrade pappret kombinerat med ett tyghärta fäst på kudde med silvergnistrande vingar. Jag älskar stämpelserien från Panduro som synes. Färglagt med promarkers och brushmarkers (Den senare syrafri).

8) Ännu en stämpel ur panduros vinterserie och en härlig julvers till det. Kantad med lite guldfärg.

9) Härlig sjungande julkör på en stjärnbädd med vissa 3D-lackade effekter som ej syns på bild. Lite bling fanns det också utrymme för. :-)

10) Lite annorlunda färgställning för ett julkort måhända men midvinternattens köld är hård... Vet ej vad det är för stämpel men jag gillar den skarpt.
Nu ska jag scrappa lite annorlunda fiskelycka.
På återseende!
Pingvinmamman

fredag 24 september 2010

Ett kort och en LO

Har kommit igång med pysslandet igen känner jag. Här visar jag först en LO där lillpingvinen efter lite kämpande tagit på sig mössan på egen hand och är så nöjd och stolt. Sen ett kort i C6-format med textstämpel från Tingtura.








onsdag 22 september 2010

Dekorerade ljus



Har roat mig med att dekorera två vanliga blockljus med hjälp av servettmotiv. Mycket enkelt och roligt så det blir säkert fler.

söndag 12 september 2010

En dag i maj...

... togs detta foto. Och nu, en dag i september (några år senare) scrappar jag det. Jag gillar de här pappren som kommer från ett block jag köpte när den stora leksaksaffären - som också sålde hobbyprylar - hade konkursutförsäljning. De är så härligt finstämda i färgskalan och jag har använt mig av tre olika papper från det blocket. Jag skar med skalpell längs mönstret på det ena pappret och slidade in fotot inunder. Titeln är skappad av material från Prima som är så härligt vintage och gick så bra ihop med pappren och fotot. Även denna gång har jag varit sparsam med dekos då jag tycker de känns överflödiga med hänsyn till det vackra mönsterpappret. LO:n är lite mer åt den bruna skalan i verkligheten dock.

Jag bara måste tipsa!

På en liten bloggrunda kom jag till Evoyine och en helt fantastisk LO.

lördag 11 september 2010

Lite nya LOs av gamla bilder

Long time... jodå ibland vill tiden inte räcka till allt jag vill. Tänkte iallafall lägga upp två nya Layouter ikväll. Här har jag plockat fram bilder som inte är helt nytagna om man så säger.


Först ut en väldigt enkel LO där jag först sprayat cardstocken med hemgjord glimmer mist (perfect pearls och distress refill i vatten) och därefter placerat själva fotot utan någon fotomatta eller bakgrundspapper. Bokstäverna är chipboard från Panduros Tilda-serie (tror jag). Enda dekosen är en blomma bestående av tre pappersblommor i olika storlekar med brad i mitten, några löv och lite grön pärlfloss. Jag ville göra en enkel LO här för jag ville framhäva det fina fotot av lillpingvinen.



Här är några ännu äldre foton , dessa av storpingvinen. Jag har valt att sätta samtliga foton på en och samma matta. Det var lite knepigt att få till exakt samma format på samtliga bilder men det var det värt. För att få mer liv i cardstocken har jag doodlat två av hörnen på frihand. Jag gillade det runda pappret som var färdigskuret när jag köpte det och jag älskar de fina halvtransparenta löven. Titeln är carsdtockstickers från Basic Grey.